Entorn

Entorn

L'encant dels preciosos paisatges de les Valls d'Àneu, riuets, fonts, barrancs, salts d'aigua i l'autenticitat de la seva gent fan d'aquest entorn un bell paratge que no deixa ningú indiferent.

Parc Nacional d'Aigüestortes i Estany de Sant Maurici

Situat al bell mig de la serralada dels Pirineus, entre el Pallars Sobirà, la Val d'Aran i l'Alta Ribagorça és l'únic parc nacional de Catalunya i centre d'un Espai Natural Protegit de grans dimensions amb més de 200 estanys, essent l'aigua la principal protagonista, amb nombrosos rius, barrancs i zones humides que, junt amb la riquesa i majestuositat dels seus paisatges, flora i fauna, esdevé la representació més genuïna de l'alta muntanya .

Els Encantats són un dels cims més emblemàtics formats per calcàries metamorfitzades que provenen de la transformació de roques sedimentàries a causa de les condicions de temperatura i pressió a què es van veure sotmeses pels glacials.

Actualment, l'únic aprofitament tradicional i centenari és el manteniment de les explotacions extensives ramaderes per part del bestiar local de Boí i Espot.

El Parc rep més de mig milió de visitants cada any: un dels seus principals objectius és fer compatible l'accés de les persones amb la conservació íntegra de tots els seus valors naturals. Aquest objectiu és impossible d'assolir sense la implicació efectiva de tots els seus visitants. Per això, és molt important la vostra col·laboració i respecte per la normativa de protecció establerta.